Čudovita krepka jed z nadevom iz čebule in slanine.
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g krompirja v oblicah (en dan starega)
- 250 g moke
- 2 jajci
- nastrgan muškatni orešček
- 4 čebule
- sol, poper
- 4 žlice olja
- 200 g prekajene slanine
- 1 žlico masla
- 2 šopka peteršilja
Priprava:
1. Krompir olupite in ga drobno nastrgajte. Dodajte mu moko in jajci ter zgnetite trdno testo. Začinite ga s soljo, poprom in muškatom. Nato ga pustite približno 15 minut počivati na sobni temperaturi.
2. Olupljeno čebulo zrežite na zelo drobne kocke. Na kocke zrežite tudi slanino in jo razpustite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Nato dodajte še maslo in zraven zlatorjavo popražite še čebulo. Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe, jih drobno sesekljajte in primešajte.
3. Krompirjevo testo na pomokani delovni površini razvaljajte v pravokotnik in ga premažite z mešanico slanine in čebule. Testo zvijte od daljše stranice, ga malce sploščite in ga zrežite na približno 1 cm debele rezine.
4. V večjem loncu zavrite večjo količino slane vode. V njej na nizki temperaturi v 2 porcijah približno 15 minut pustite lahko vreti krompirjeve rezine. Po koncu kuhanja jih odcedite. V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani popecite krompirjeve rezine. Po želji jih postrezite s solato.
Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 66 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?