Lahko in slastno.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg mesnatih paradižnikov
- 7 žlic oljčnega olja
- 1 žlico balzamičnega kisa
- sol in poper
- 4 ribje filete s kožo (po 180 g)
- 4 žličke limoninega soka
- 4 velike stroke česna (kocke)
Priprava:
1. Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Paradižnike oplaknite, jih prepolovite in jih denite v skledo. Zmešajte jih s 5 žlicami olja in kisom ter jih začinite s soljo in poprom. Paradižnike z odrezano stranjo navzgor položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite približno 50 minut, da postanejo nagubani, vendar so še vlažni.
2. Oplaknite ribe, jih otrite do suhega in jih začinite. Nakapajte jih z limoninim sokom. V večji ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem med mešanjem 1–2 minuti dušite kocke česna. Na njem nato 1–2 minuti z vsake strani pecite ribje filete. Postrezite jih s česnovim oljem in paradižniki ter jed po želji še okrasite.
Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 7 g.