Slastni pirini keksi. So enostavni za pripravo in super mehki, podajo pa se k črni kavi in earl greyu.
Sestavine:
- 200 g fine pirine moke (če je nimate, samo presejte navadno)
- 2 zajetna ščepca vanilje
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 1/3 žličke sode bikarbone
- ščep soli
- 120 ml ne preveč sladke figove marmelade (ali pol skodelice nasekljanih suhih fig in pol skodelice jabolčnega soka)
- 8 žlic stopljenega kokosovega olja
- 6 žlic agavinega sirupa
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180–200 °C.
2. V skledi zmešamo suhe sestavine, nato jim dodamo mokre. Dobro premešamo.
3. Na pekač, obložen s peki papirjem, z majhno žličko nakupčkamo testo (piškotki naj bi bili približno velikosti oreha).
4. Pečemo 10 minut na 180–200 °C oz. toliko časa, da so ob robovih lepo zapečeni. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, in po želji potresemo s sladkorjem v prahu, ki mu dodamo ščep vanilje.
Recept prispevala Zulejka – avtorica bloga Uglašena kuhinja, www.uglasena-kuhinja.com
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?