Recept: Pirini keksi z vanilijo in figovo marmelado

29. 3. 2015
Deli
Recept: Pirini keksi z vanilijo in figovo marmelado (foto: Arhiv www.uglasena-kuhinja.com)
Arhiv www.uglasena-kuhinja.com

Slastni pirini keksi. So enostavni za pripravo in super mehki, podajo pa se k črni kavi in earl greyu.

Sestavine:
  • 200 g fine pirine moke (če je nimate, samo presejte navadno)
  • 2 zajetna ščepca vanilje
  • 1/3 žličke pecilnega praška
  • 1/3 žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • 120 ml ne preveč sladke figove marmelade (ali pol skodelice nasekljanih suhih fig in pol skodelice jabolčnega soka)
  • 8 žlic stopljenega kokosovega olja
  • 6 žlic agavinega sirupa
Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180–200 °C.

2. V skledi zmešamo suhe sestavine, nato jim dodamo mokre. Dobro premešamo.

3. Na pekač, obložen s peki papirjem, z majhno žličko nakupčkamo testo (piškotki naj bi bili približno velikosti oreha).

4. Pečemo 10 minut na 180–200 °C oz. toliko časa, da so ob robovih lepo zapečeni. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, in po želji potresemo s sladkorjem v prahu, ki mu dodamo ščep vanilje.

Recept  prispevala Zulejka – avtorica bloga Uglašena kuhinja, www.uglasena-kuhinja.com

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?