Pozdrav iz jugovzhodne Azije.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g mesa buče
- 150 g tajskih belušev
- 20 g ingverja
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 2 žlici arašidovega olja
- 1–2 žlici rdeče karijeve paste
- 500 ml kokosovega mleka
- 200 ml juhe
- 400 g fileja piščančjih prsi
- 2–3 žlice limetinega soka
- 2 žlici svetle sojine omake
- 1 pest sojinih kalčkov
- tajsko baziliko
Priprava:
1. Meso buče zrežite na približno 3 cm velike kocke. Tajske beluše oplaknite, jih očistite in prepolovite. Olupite tudi ingver, šalotko in česen ter vse drobno sesekljajte.
2. V voku segrejte olje in v njem 2 do 3 minute pražite karijevo pasto. Na njem nato podušite tudi ingver, šalotko in česen. Zalijte s kokosovim mlekom. Dodajte še juho in buče in pustite, da vse skupaj približno 5 minut lahno vre v odkriti posodi.
3. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na grižljaj velike koščke. Skupaj s tajskimi beluši jih stresite h kariju in ga pustite, da se pri nizki temperaturi kuha še približno 5 minut. Začinite z limetinim sokom in sojino omako.
4. Kari prelijte v skodelice in ga potresite s tajsko baziliko in oplaknjenimi kalčki. Zraven tekne jasminov riž.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 240 kalorij, beljakovine: 27 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 14 g.