RECEPT: Pomarančna pita

12. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Pomarančna pita

Takšna, s fino medeno kremo s kislo smetano.

Za 8 kosov potrebujete:
  • 2–3 bio pomaranče
  • 150 g moke
  • 50 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 3 rumenjake
  • 130 g margarine
  • 250 g suhih stročnic
  • 5 žlic tekočega medu
  • pol zavitka praška za vaniljin puding (brez kuhanja)
  • 250 g kisle smetane
  • 25 g sesekljanih pistacij
Priprava:

1. Pomaranče operite in jih osušite. Drobno nastrgajte 2 žlički lupinice. Eno žličko nato primešajte mešanici moke, sladkorja, soli, 1 rumenjaka, 100 g masla in 1 žlice hladne vode ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razvaljajte v krog, s premerom 25 cm in z njim obložite namaščen model za pite, s premerom 22 cm. Oblikujte rob, testo pa večkrat prebodite z vilicami. Obložite ga s papirjem za peko in stročnicami in ga pecite 10 do 15 minut. Nato odstranite papir in stročnice.

Pobrskajte po podstrešju in kleti: če imate kaj od tega doma, lahko obogatite

3. Olupite pomaranče in jih zrežite na rezine. Malce jih osušite. Stopite preostalo maslo in mu primešajte med, 2 rumenjaka, prašek za puding, smetano in preostalo pomarančno lupinico. Porazdelite po dnu. Kremo obložite s pomarančami in potresite s pistacijami.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut + hlajenje 60 minut.
Na kos: približno 380 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Preverite še, za kaj vse so dobre mandarine.

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek