RECEPT: Rikotini njoki na zelenjavi

20. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Rikotini njoki na zelenjavi

Slastni cmočki, postreženi na paradižnikih in špinači.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g mokastega krompirja 
  • sol in poper
  • 60 g parmezana
  • 2 rumenjaka
  • 200 g rikote
  • približno 150 g moke 
  • poper
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 7 žlic olivnega olja
  • 200 g mlade špinače (očiščene)
Priprava:

1. Krompir operite in ga v slani vodi kuhajte 20 do 25 minut. Vodo po kuhanju odlijte, olupite še vroč krompir in ga dvakrat iztisnite skozi stiskalnico za krompir. Parmezan drobno nastrgajte in ga skupaj z rumenjakoma, rikoto in moko primešajte krompirju. Gladko pregnetite in maso začinite s soljo in poprom.

2. Na pomokani delovni površini po porcijah oblikujte približno 2 cm debele zvitke. Zrežite jih na približno 2 cm velike koščke in jih oblikujte v kroglice. Te nekoliko sploščite z vilicami. Dajte jih v vrelo slano vodo. Ko priplavajo na površino, so njoki kuhani. Po kuhanju jih odcedite.

3. Očistite paradižnike in jih prepolovite. Olupljeno čebulo in česen zrežite na drobne kocke. V ponvi segrejte 3 žlice olja. Na njem približno 3 minute dušite čebulo, česen in paradižnike. Nato dodajte špinačo. Ponev pokrijte in jo odstavite, da špinača še nekoliko ovene. Mešanico začinite s soljo in poprom.

4. V teflonski ponvi segrejte preostale 4 žlice olja. Na njem na srednji do visoki temperaturi približno 3 minute pecite njoke. Postrezite jih s paradižniki in špinačo.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem