Otroci jih obožujejo. No, če smo čisto iskreno, jih tudi mi. A tisti, ki jih kupimo v trgovini, vsebujejo ogromno aditivov. Zato smo poiskali recept, kako takšne sladke bombone pripraviti doma.
Potrebujete pa ...
- 2 skodelici (zamrznjenih) jagod
- 2 kivija (olupljena in narezana na koščke)
- 1/4 skodelice rjavega sladkorja
- 8 žlic želatine
- 2 žlici rjavega sladkorja
Priprava:
Če boste uporabili zamrznjene jagode, jih skupaj s kivijem in 1/4 skodelice sladkorja dajte v posodo in pustite stati približno 30 minut, da se jagode odtajajo.
Jagode in kivi nato z vilico dobro pretlačite, da spustijo sok. Precedite. Dobiti bi morali približno 1 skodelico.
Sok nato prelijte v manjšo kozico, dodajte preostali sladkor in vmešajte želatino.
Mešanico segrevajte na manjšem ognju, dokler se sladkor in želatina popolnoma ne stopita (približno 2-3 minute). Občasno premešajte.
Tako pripravljen 'sok' prelijte v modelčke po vaši izbiri in jih za eno uro postavite v hladilnik.
Bombončke hranite v hladilniku v zaprti posodi.
Nasvet: pulpo, ki ostane ne zavrzite. Vmešajte jo v navadni jogurt. Ali pa pripravite preliv za palačinke, sadne kupe ...
Povzeto po Just Take A Bite.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija