RECEPT: Slastne bounty kocke (brez sladkorja)

27. 12. 2016
Deli
RECEPT: Slastne bounty kocke (brez sladkorja) (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Sladicam se ... No, če smo čisto iskreni, se jim prav zdaj težko odrečemo. Lahko pa jih naredimo bolj zdrave. Tokrat pripravljamo slastne bounty kocke.

Sestavine za pekač 40 x 20 cm:

Osnova za brownie:

  • 100 g mletih mandljev
  • ščep soli
  • 20 g nesladkanega kakava
  • 120 g čičerke (skuhane ali iz konzerve), pretlačimo
  • 2 žlički vaniljine arome
  • pol žličke pecilnega praška
  • 200 g čokolade (sladkane s stevio)
  • 125 g masla
  • 6 jajc
  • sladilo po vašem okusu (ali 120-150 g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1 : 2)

Kokosova plast:

  • 3 paketki lahkega kremnega sira
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 200 g nastrganega kokosa
  • sladilo po vašem okusu (ali 70–100 g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1 : 2)
  • 50 g mleka v prahu (lahko nadomestimo z malo želatine ali škroba)

Čokoladni ganaš:

  • 200 g čokolade
  • 200 ml smetane
  • kokosov čips za posip (neobvezno)
Priprava:

Osnova za brownie: V posodi zmešamo vse sestavine. Čokolado in maslo stopimo nad paro in ohladimo. Jajca stepemo skupaj s sladilom in jim nato primešamo ohlajeno mešanico masla in čokolade. Mokre sestavine dodamo suhim, premešamo in vlijemo v velik pekač, obložen s peki papirjem.

Pečemo 15 do 20 minut na 175 stopinjah (priporočamo test z zobotrebcem, da se osnova ne presuši).

Ko se čokoladna osnova hladi, zmešamo kokosovo plast. Z njo prekrijemo osnovo in postavimo v hladilnik. Hladi naj se vsaj 3 ure, da krema postane kompaktna.

Nad paro stopimo čokolado in ji primešamo smetano. Prelijemo čez ohlajeni prvi dve plasti in potresemo s kokosovim čipsom. Ponovno ohladimo.

Recept je bil objavljen v reviji Lisa. Prispevala ga je Nataša Ravnikar, Pekoholik.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?