Sladicam se ... No, če smo čisto iskreni, se jim prav zdaj težko odrečemo. Lahko pa jih naredimo bolj zdrave. Tokrat pripravljamo slastne bounty kocke.
Sestavine za pekač 40 x 20 cm:
Osnova za brownie:
- 100 g mletih mandljev
- ščep soli
- 20 g nesladkanega kakava
- 120 g čičerke (skuhane ali iz konzerve), pretlačimo
- 2 žlički vaniljine arome
- pol žličke pecilnega praška
- 200 g čokolade (sladkane s stevio)
- 125 g masla
- 6 jajc
- sladilo po vašem okusu (ali 120-150 g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1 : 2)
Kokosova plast:
- 3 paketki lahkega kremnega sira
- 250 ml kokosovega mleka
- 200 g nastrganega kokosa
- sladilo po vašem okusu (ali 70–100 g naravnega brezkaloričnega sladila Sugarsweet 1 : 2)
- 50 g mleka v prahu (lahko nadomestimo z malo želatine ali škroba)
Čokoladni ganaš:
- 200 g čokolade
- 200 ml smetane
- kokosov čips za posip (neobvezno)
Priprava:
Osnova za brownie: V posodi zmešamo vse sestavine. Čokolado in maslo stopimo nad paro in ohladimo. Jajca stepemo skupaj s sladilom in jim nato primešamo ohlajeno mešanico masla in čokolade. Mokre sestavine dodamo suhim, premešamo in vlijemo v velik pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo 15 do 20 minut na 175 stopinjah (priporočamo test z zobotrebcem, da se osnova ne presuši).
Ko se čokoladna osnova hladi, zmešamo kokosovo plast. Z njo prekrijemo osnovo in postavimo v hladilnik. Hladi naj se vsaj 3 ure, da krema postane kompaktna.
Nad paro stopimo čokolado in ji primešamo smetano. Prelijemo čez ohlajeni prvi dve plasti in potresemo s kokosovim čipsom. Ponovno ohladimo.
Recept je bil objavljen v reviji Lisa. Prispevala ga je Nataša Ravnikar, Pekoholik.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?