Medenjaki pa ne smejo manjkati. Pa ne samo ob praznikih. Kadarkoli. Ker so res tako zelo dobri.
Za približno 60 kosov potrebujete:
Za testo:
- 120 g medu
- 80 g rjavega sladkorja
- 2 g jelenove soli
- 2 g pepelike
- 1 žlico ruma
- 320 g moke
- 1 jajce
- 20 g masla
- 5 g začimb za medenjake
- nastrgano lupinico 1 bio limone
In:
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 žlico limonovega soka
Priprava:
1. Segrejte med in sladkor ter počakajte, da se mešanica ohladi. Jelenovo sol in pepeliko stopite v rumu in ju z drugimi sestavinami za testo primešajte mešanici medu in sladkorja.
2. Testo razdelite na ploščice (premera 2 cm, 1 cm debeline). Piškote približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj (ventilatorska na 180 stopinj).
3. Zmešajte sladkor v prahu in limonov sok ter z glazuro prevlecite piškote.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na kos: približno 40 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 1 g, ogljikovi hidrati: 9 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?