Špinačni palačinkov narastek lahko pripravite v mesni ali vegetarijanski različici. Navdušil vas bo v vsakem primeru.
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 3 jajca
- 200 ml mleka
- sol
- 150 g moke
- 100 ml vode
- olje
Za nadev in okrasitev:
- 1 žlico masla
- 1 majhno čebulo
- 2 stroka česna
- 500 g zamrznjene listne špinače
- mlet poper
- 150 g rezin šunke
- 100 g nastrganega sira (gavda, edamec ...)
- maslo za model
Za sirovo omako:
- 50 g masla
- 50 g moke
- 500 ml mleka/
- 100 g sira z modro plesnijo
- bel poper
Priprava:
1. Jajca stepite z mlekom in ščepcem soli. Dodajte še moko in vodo ter vse skupaj dobro zmešajte. Testo naj malo počiva, nato pa iz njena na naoljeni ponvi specite 6 palačink.
2. Na vročem maslu popražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte odmrznjeno špinačo in jo malce podušite. Začinite jo s soljo in poprom ter ponev odstavite.
3. Iz masla in moke pripravite svetlo prežganje. Dodajte mleko in vse skupaj med stepanjem pustite lahno vreti približno 15 minut, da dobite gladek bešamel. V njem nato stopite sir s plesnijo in omako začinite s soljo in poprom.
4. Palačinke obložite s šunko. Po njej razporedite špinačo in palačinke zvijte. Položite jih na namaščen model za narastke, prelijte z bešamelom in potresite z nastrganim sirom. Narastek približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Preverite še recept za italijanski božični sufle.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?