Družina bo navdušena nad to dišečo, pikantno in zelo zdravo jedjo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žlici sončničnega olja
- 700 g fileja piščančjih prsi (približno 2 cm velike kocke)
- 1 majhno, na drobno sesekljano čebulo
- 2 strta stroka česna
- 1 kos limonske trave
- 2–3 žlice zelene kari paste
- 300 ml kokosovega mleka
- 250 ml kokošje juhe
- 2 žlički celih zelenih poprovih zrn
- 2 lista limete (posušena)
- 1 šopek belih belušev
- ribjo omako
- koriander
- rezine limete
Priprava:
1. V globoki ponvi segrejte olje. Na njem z vseh strani zlato rjavo popecite meso. Nato ga stresite v skledo in ga postavite na toplo.
2. Limonsko travo počez zrežite na 4 dele. Olupite beluše, odrežite olesenele konce in jih zrežite na paličice.
3. V ponev stresite čebulo, česen in limonsko travo in vse skupaj pražite 1 minuto. Primešajte kari pasto in vse skupaj pražite še 1 minuto. Nato dodajte meso, prilijte kokosovo mleko in juho ter primešajte zelen poper in limetina lista. Vse skupaj zavrite. Dodajte še beluše in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo. Kari začinite z ribjo omako.
4. Postrezite ga s koriandrom in rezinami limet. Kot priloga tekne jasminov riž.