Priprava torte je zelo enostavna in sploh je ni potrebno peči. Za povrhu pa je še zelo okusna.
Za približno 12 kosov potrebujete:
- 125 g masla
- 125 g biskvitnih piškotov (za tiramisu)
- 75 g zmletih olupljenih mandljev
- 1 zavitek zmlete želatine
- 150 g jogurta
- 7 žlic sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- sok 1 limone
- 1 kozarec jabolčne čežane (300 g)
- 500 g smetane
- 300 g jabolk
- 250 ml bistrega jabolčnega soka
- 1 zavitek bistrega tortnega preliva
Priprava:
Maslo raztopite. Piškote dajte v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem na drobno zdrobite. Piškotne drobtine zmešajte z mandlji in maslom. Na servirni krožnik položite obroč za torto (premera 26 cm). Piškotno maso dajte v obroč, jo enakomerno razporedite in pritisnite ob dno. Postavite jo v hladilnik za približno 30 minut.
Želatino zmešajte s 4 žlicami mrzle vode in jo namakajte približno 10 minut. Jogurt zmešajte s 6 žlicami sladkorja, vaniljevim sladkorjem, limoninim sokom in jabolčno čežano. Želatino med mešanjem segrejte in raztopite. V tankem curku jo vmešajte v jogurtovo maso. Jogurtovo maso postavite v hladilnik. Takoj ko začne želatina delovati, stepite smetano in jo vmešajte v kremo. Kremo namažite na piškotno podlago in torto postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.
Jabolka narežite na četrtine in jim odstranite pečke. Četrtine zrežite na tanke krhlje ali koščke Jabolčni sok zavrite, dodajte jabolka in jih prevrite. Jabolka pustite, da se ohladijo v soku. Odcejena jabolka dekorativno naložite na torto. Odmerite 250 ml soka in z njim pripravite tortni preliv po navodilu z embalaže. Tortni preliv prelijte čez jabolka. Torto postavite v hladilnik še za 1 uro, da se preliv strdi.
Čas priprave: približno 4 ure 30 minut
Na kos približno: 370 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 25 g
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl