Recept za kakijevo kremo

18. 11. 2012
Deli
Recept za kakijevo kremo (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Iz tega rajskega jabolka božanskega okusa lahko pripravite tudi čisto preprosto in okusno sladico - kakijevo kremo.

Kaki odlikuje velika vsebnost sladkorjev, zato velja za pravo energijsko bombo. Je pa tudi izredno bogat vir vitaminov, predvsem A, C in vitaminov iz skupine B, vsebuje veliko kalija, magnezija, železa, fluora, bakra in joda ter pektin, ki poskrbi za prebavo.

Okusno in naravno sladico lahko pripravite iz svežega kakija, katerega meso dobro pretlačite ali zmeljete s paličnim mešalnikom ter dodate preostale setavine, lahko pa uporabite tudi suhe rezine.

Kakijeva krema

Suhe rezine kakija čez noč namočite v vodi, zjutraj odlijte vodo oz. popijte približno polovico tekočine ter preostanku prilijte sok dveh limon.

Premešajte s paličnim mešalnikom, dodajte dve banani in ponovno premešajte, da dobite gladko zmes.

Ponudite v kozarcih, okrašenih z nekaj rezinami svežega sadja.

Preberite tudi Hranilne in zdravilne lastnosti kakija.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?