Recept za sadne princeske

15. 10. 2011
Deli
Sadne princeske
Sadne princeske

Za razvajanje brbončic.

Za približno 10 kosov potrebujete:

Za kuhano testo:

  • 50 g masla
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlički vaniljevega sladkorja
  • 175 g moke
  • 4 jajca
  • 1 zravnano žličko pecilnega praška

Za nadev:

  • 250 g jagod
  • 250 g breskev (iz kompota)
  • 300 g smetane
Priprava:

Za testo zavrite 250 ml vode, maslo, sol in vaniljev sladkor. V vrelo vodo naenkrat vsujte vso moko in jo pri nizki temperaturi ves čas močno mešajte, da nastane cmok, ki se loči od dna posode.

Maso preložite v skledo in vanjo takoj vmešajte 1 jajce. Nato maso ohladite do mlačnega in vanjo postopoma vmešajte še preostala jajca ter pecilni prašek.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo dajte v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in na namaščen pekač nabrizgajte približno 20 ploščatih tortic. Tortice pecite v pečici približno 25 minut. Med peko pečice ne odpirajte, sicer se bodo tortice sesedle. Pečene tortice vzemite iz pečice in jih ohladite.

Vatikan objavil prvo fotografijo papeža v bolnišnici

Pripravite jagode in jih zrežite na četrtine. Breskve odcedite in zrežite ena krhlje. Smetano čvrsto stepite, jo namažite na polovico tortic. Obložite s sadjem in pokrijte s preostalimi torticami. Po želji jih posujte s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja