Njoki so izjemno priljubljena jed po vsem svetu. Kako pa jih lahko pripravite kar doma?
Kompirjevi svaljki oziroma njoki so jed, ki se odlično obnese s številnimi omakami in kombinacijami. Če jih radi naročite zunaj, imamo za vas dobro novico; izjemno enostavno jih lahko pripravite kar doma. Vse, kar morate storiti, je, da upoštevate ta recept, objavljen na n1info.si in v vaši kuhinji bo nastala prava mojstrovina.
Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 300 g navadne moke
- 1 jajce
- Sol po okusu
- Približno pol skodelice pšeničnega zdroba
Postopek:
1. Krompir operite in ga skuhajte v olupku. Ko je kuhan, ga odcedite in na čisto površino presejete moko tako, da nastane kupček. Na sredini kupčka naredite jamico.
2. Kuhan krompir olupite, pretlačite in ga stresite v jamico. Vanjo dodajte še jajce in sol ter vse skupaj hitro pregnetite. Ko postane testo kompaktno, ga pokrijete s čisto kuhinjsko krpo.
3. Vzemite nekaj testa in ga z rokami zgnetite v približno 3 centimetre debelo klobaso, ki jo nato razrežete na koščke in posujte z zdrobom. Če želite, da so vaši njoki rebrasti, jih pred posipanjem povaljajte po vilicah.
Narejene njoke lahko skuhate takoj, lahko pa jih zamrznete in uporabite naslednjič, ko si boste zaželeli te odlične jedi.
Kako pripraviti zapečene njoke?
Da bi njoki bili še bolj slastni, jih pripravite v pečici! V pekač vlijte malo omake po izbiri, nanjo stresite nekaj njokov, nato ponovno prilijte omako, dodajte njoke... Posotpek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka omake in njokov. Vse skupaj na koncu posujte z naribanim parmezanom ali mocarelo in jed pet minut pecite pri 250 stopinjah Celzija.
Vir: n1info.si
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?