Mleto meso poskrbi za raznolikost.
MEHIŠKA PONEV
Za 4 osebe potrebujete:
• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• 2 žlici olja
• 600 g mlete govedine
• sol, sveže mleti kajenski poper
• ščepec mehiških začimb
• 1 mlado čebulo
• 100 g pretlačenih paradižnikov
• 150 g koruze (pločevinka)
• 140 g fižola (pločevinka)
• 1 rdeč čili
• 80 g nastrganega sira
• 60 g načosov
Priprava:
Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen strite. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso. Začinite s soljo, kajenskim poprom in mehiškimi začimbami.
Dodajte pretlačene paradižnike in malce vode ter vse skupaj dušite nekaj minut.
Nato dodajte odcejeno zelenjavo iz pločevinke in sesekljan čili. Potresite z nastrganim sirom in zdrobljenimi načosi. Kozico postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, ter vse skupaj pecite, dokler se sir ne stopi. Okrasite s sesekljano mlado čebulo.