Po domačih blogih smo poiskali recepte za pirin kruh brez kvasa.
Pirine štručke z lanenimi semeni
Sestavine
- 1 kg pirine polbele moke
- zavitek vinskega kamna
- laneno seme
- pribl. 3 dl vode
- sol
Priprava
Iz naštetih sestavin zamesimo testo. Na pomokani površini oblikujemo štručke ter jih pečemo približno 25 minut na 200 stopinj.
Recept je prispevala Ana Golavšek za spletno stran Malinca, kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.
Pirin kruh z makom
Sestavine
- 500 g pirine moke
- 50 g mletega maka
- 1 paketek vinskega kamna (pecilni prašek)
- žlička soli
- 1/2 l mlačne vode
- 4 žlice oljčnega olja
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vse sestavine zmešamo v skledi, testo premestimo v namaščen pravokoten model za kruh. Po vrhu pogladimo z mokrimi rokami. Pečemo 1 uro na 180 stopinjah.
Predlog za postrežbo: Pirin kruh, namazan z bio maslom ali bio vegansko margarino. Tanko narezane rdeče redkvice. Ščep solnega cveta.
Recept je prispevala Zulejka – avtorica bloga Uglašena kuhinja, na katerem boste našli veliko odličnih presnih in veganskih receptov.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?