To pa so res okusne testenine!
Sestavine:
- 400 g testenin
 - 100 g čebule
 - 400 g kozic
 - 100 g čajnega masla
 - 400 ml belega vina
 - 200 ml smetane za kuhanje
 - sol
 - poper
 - malo limoninega soka
 - bazilika
 
Priprava:
Skuhamo testenine. Medtem ko se testenine kuhajo, olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in jo skupaj s kozicami popražimo na maslu. Kozice nato odstranimo iz ponve, praženo čebulo, ki je ostala v ponvi, pa zalijemo z vinom in smetano za kuhanje. Tako pripravljeno omako pokuhamo, nato damo kozice nazaj v ponev. Na hitro zavremo in začinimo s poprom, soljo in malo limoninega soka. Rezance odcedimo, damo v skledo in vmešamo kozice v kremni omaki s penino. Okrasimo z malo posušene bazilike.
Foto: Profimedia