Rezanci se res obnesejo v vsakršni kombinaciji!
Za 4 osebe potrebujete:
- 240 g riževih rezancev
- sol
- 200 g svinjskega fileja
- 200 g fileja piščančjih prsi
- sveže mleti poper
- 150 g kozic
- 100 g belušne zelene
- 150 g pak choija
- 100 g gob šitake
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 4 žlice olja
- 2 žlici temne sojine omake
- 1 žlico sladko/kisle omake
Priprava:
1 Rezance pripravite po navodilih z embalaže. Na koncu jih odcedite.
2 Oplaknite obe vrsti mesa, ju očistite in zrežite na trakove. Začinite jih s soljo in poprom. Oplaknjene kozice po dolgem prerežite in jih začinite s soljo.
3 Oplaknite belušno zeleno, pak choi in gobe šitake. Olupite čebulo in česen. Zeleno, čebulo in česen zrežite na koščke, pak choi in gobe pa na majhne trakove.
4 V ponvi segrejte olje in na njem zlato popecite meso. Dodajte kozice in zrezano zelenjavo in vse skupaj malo popecite. Nato dodajte sojino omako in sladko/kislo omako in vse skupaj na srednji temperaturi dušite še 5 minut. Nato primešajte rezance, jed začinite s soljo in poprom in jo še malo pogrejte.
Foto: Profimedia