Krona pa sočen svinjski file
Za 4 osebe potrebujete
- 2 stroka česna
- sol, poper
- 1 kozarček (53 ml) kaper
- 1 šopek peteršilja
- 10 g sardelnih filetov (iz kozarčka)
- 7–8 žlic oljčnega olja
- 1–2 žlici belega vinskega kisa
- 500 g svinjskega fileja
- 1 vejico rožmarina
- 1 žlico olja
- 500 g rezancev
Priprava
Olupite strok česna. Kapre odcedite. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Vse skupaj pretlačite skupaj s sardelnimi fileti in oljčnim oljem. Zeleno omako začinite s soljo, poprom in kisom. Pečico segrejte na 100 stopinj (ventilatorsko na 80 stopinj).
Meso zrežite na 8 medaljonov in jih lahno potolcite s tolkalom z ravno podlago. Olupite še preostal česen. Rožmarin oplaknite in ga otresite do suhega. V ponvi segrejte 1 žlico olja. Na njem približno 5 minut pecite medaljone z rožmarinom in česen. Začinite s soljo in poprom in za približno 9 minut postavite v toplo pečico.
Medtem v večji količini vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Po kuhanju jih odcedite in jih postrezite z medaljoni in zeleno salso.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo: približno 840 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 92 g.