Poleg tega, da je izredno zdrava, je tudi cenovno dostopna.
Konzerviranje hrane ohranja svežino in užitnost, zlasti pri živilih, ki so nagnjena k razvoju različnih mikroorganizmov. To nam omogoča, da so številna živila danes veliko bolj dostopna, hkrati pa tudi cenovno ugodna.
Ne spreglejte:
- Nina Dušić Hren: "To so osnovni stebri zdravja"
- Naši predniki so redno pili ta sok, mi pa smo nanj pozabili: ščiti srce, čisti jetra in znižuje pritisk
- Znanost potrdila: katero babico imajo otroci raje?
Eden takih primerov so konzervirane ribe, ki so izredno praktične, priročne in zdrave. Katere pa so najboljše?
Nutricionistka dr. Jess Cording pravi, da so najbolj zdrave sardine, ob tem pa dodaja, da so tudi druge konzervirane ribe odličen vir beljakovin, ki od nas ne zahteva zapletene priprave ali dolgotrajnega kuhanja.
"Konzervirane sardine običajno vsebujejo manj kovin kot mnoge druge vrste rib in se štejejo za eno najboljših vrst morske hrane, še posebej, če vam sveža riba ni na voljo," pojasnjuje dr. Cording. Dodaja, da so sardine odličen vir beljakovin, vitamina D in omega-3 maščobnih kislin. Slednje močno pripomore k zdravju srca in ožilja ter živčevja in možganov.
Če si torej želite obogatiti svojo prehrano, a hkrati nimate veliko časa ali so vaše finance omejene, so konzervirane sardine super način, kako svojemu telesu zagotoviti več hranil.
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Napitek za čiščenje debelega črevesa: pijte ga pred spanjem in odstranite toksine iz telesa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?