Okusna jed, ki bo zagotovo navdušila vaše domače in prijatelje, še posebej, če so ljubitelji rib.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 filete pange
- 1 jajce
- 1 žlico škroba
- 1/2 limone
- sol
- 150 g bučk
- 150 g jajčevcev
- 1/2 rumene paprike
- 50 ml olivnega olja
- 2 stroka česna
- 1/2 šopka timijana
- 150 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 320 g listnatega testa
- moko za delovno površino
- maščobo za pekač
- 1 jajce
- 1 žlico mleka
Priprava:
1 Ribje filete premažite z mešanico stepenega jajca, škroba, 1 žličke limonovega soka in ½ žličke soli. Nato jih postavite v hladilnik.
2 Očiščeno zelenjavo zrežite na koščke, česen na rezine. V globoki ponvi segrejte polovico olja in na njem popecite kocke jajčevca. Dodajte papriko, bučko, lističe polovice timijana in česen ter vse skupaj malce popražite. Nato dodajte koščke paradižnikov in paradižnikovo mezgo, vse skupaj solite in zavrite.
3 Razgrnite listnato testo in ga zrežite na trakove, ki naj bodo 6 cm širši od dolžine ribjih filetov. Zrežite jih na 4 trakove, ki naj bodo širši od filetov, jih položite v lahno namaščen pekač in robove premažite s stepenim jajcem z mlekom.
4 Filete z obeh strani popecite na preostalem olju, jih položite na trakove iz testa, prekrijte z zelenjavo in jih 7 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Ko se testo obarva zlato, zmanjšajte temperaturo na 165 stopinj in vse skupaj pecite še 6 do 8 minut. Vsako porcijo okrasite s preostalim timijanom in jed takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?