Ocvrte ribe so lahko zelo okusna in zdrava jed, toda, le, če so pripravljene na pravi način.
Če ste med tistimi, ki se držite navade, da pri paniranju rib uporabljate moko, verjetno že iz izkušenj veste, da lahko hitro vpije preveč olja. To je tudi glavni razlog, zakaj lahko ribe hitro postanejo preveč mastne in težje prebavljive, kar je vse prej kot koristno za zdravje.
Ne spreglejte:
Priprava popolno zapečene hrustljave ribe je včasih lahko izziv
Pri pripravi hrustljavo zapečenih in okusnih rib je potrebno upoštevati kar nekaj ključnih komponent, ki pripomorejo tako h končnemu izgledu, kot tudi h kakovosti in dobremu okusu.
Pri cvrtju je koristno upoštevati, da so ribe enakomerno zapečene od zunaj in da so hkrati sočne v notranjosti. Pogosto paniranje z moko ni najbolj optimalna rešitev, ki bi pripeljala do tega cilja. Na srečo pa obstaja rešitev, ki pripomore k pripravi popolno zapečene in okusne ribe.
Trik za najboljšo pripravo ribe, ki se ga poslužujejo tudi vrhunski kuharji
Obstaja trik, ki ga uporabljajo vrhunski kuharski mojstri in morda še niste slišali zanj. Rešitev za pripravo bolj hrustljave, sočne in veliko bolj zdrave ribe se skriva v koruznem škrobu. Tovrstna metoda omogoča, da ribe med samim cvrtjem ne vpijejo odvečnega olja ter pridobijo okusno hrustljavo skorjo.
Prav tako so s pomočjo tega trika manj mastne, saj koruzni škrob okoli ribe ustvari zaščitno plast, ki omogoča, da se ohrani hrustljavost in prepreči prekomerno vpijanje olja.
Ko se boste naslednjič odločili za pripravo rib, torej vsako ribo pomočite v koruzni škrob in jo z njim v celoti posujte, nato pa jo previdno spustite v ponev s predhodno ogretim oljem. Ribe ocvrite do lepe zlato rjave barve in jih nato položite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno olje. Potem pa si jih le čim prej privoščite, s kakšno vam ljubo prilogo ali pa klasično s krompirjem in pečeno raznoliko zelenjavo.
Vir: stil.kurir.rs