Ribezova torta

11. 5. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ribezova torta (foto: Profimedia)
Profimedia

Za ljubitelje ribeza...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 100 ml olja
  • 200 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 400 g različnega ribeza

Za drobljenec:

  • 30 g moke
  • 30 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g masla

Priprava:

1 Kisli smetani primešajte jajce, sladkor in olje. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešajte in vlijte v lahno naoljen tortni model.

2 Povrh razporedite opran ribez (svež ali zamrznjen). Iz moke, sladkorja in masla pripravite mrvice. Potresite po ribezu. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, in nato odstranite obod modla.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?