Za ljubitelje ribeza...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 ml kisle smetane
- 1 jajce
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 100 ml olja
- 200 g moke
- 1 žlico pecilnega praška
- 400 g različnega ribeza
Za drobljenec:
- 30 g moke
- 30 g drobno mletega sladkorja
- 20 g masla
Priprava:
1 Kisli smetani primešajte jajce, sladkor in olje. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešajte in vlijte v lahno naoljen tortni model.
2 Povrh razporedite opran ribez (svež ali zamrznjen). Iz moke, sladkorja in masla pripravite mrvice. Potresite po ribezu. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, in nato odstranite obod modla.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?