Ribji filet z zelenjavo

22. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ribji filet z zelenjavo (foto: Profimedia)
Profimedia

Kot nalašč za vroče poletne dni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 korenček
  • 1/2 bučke
  • 1/2 rdeče, rumene in zelene paprike
  • 1 čebulo
  • 40 ml olja
  • 1 strok česna
  • sol
  • 1 žličko provansalskih zelišč
  • 4 olupljene kuhane krompirje
  • 4 filete bele ribe (600 g)
  • 1 rumenjak
  • 1 žlico koruznega škroba
  • 30 g masla
  • 1/2 limone

    Priprava:

1 Očistite korenje, bučko in paprike ter jih zrežite na paličice. Olupljeno čebulo zrežite na tanke obročke. V globoki ponvi segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Dodajte sesekljan česen, provansalska zelišča in sol.

2 Naoljite dno modela za narastke. Po dnu zložite kuhan krompir in ga potresite s soljo. Dodajte pečeno zelenjavo in vse skupaj v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite približno 15 minut.

3 V tem času zmešajte rumenjak in škrob. Ribje filete začinite s soljo in jih povaljajte v pripravljeni mešanici. V ponvi segrejte olje in na njem ocvrite ribje filete. Nato jih položite na narastek in povrhu razporedite maslo. Model postavite nazaj v pečico in jed pecite še nekaj minut. Na koncu jo nakapajte z limono.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"