Kot nalašč za vroče poletne dni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 korenček
- 1/2 bučke
- 1/2 rdeče, rumene in zelene paprike
- 1 čebulo
- 40 ml olja
- 1 strok česna
- sol
- 1 žličko provansalskih zelišč
- 4 olupljene kuhane krompirje
- 4 filete bele ribe (600 g)
- 1 rumenjak
- 1 žlico koruznega škroba
- 30 g masla
- 1/2 limone
Priprava:
1 Očistite korenje, bučko in paprike ter jih zrežite na paličice. Olupljeno čebulo zrežite na tanke obročke. V globoki ponvi segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Dodajte sesekljan česen, provansalska zelišča in sol.
2 Naoljite dno modela za narastke. Po dnu zložite kuhan krompir in ga potresite s soljo. Dodajte pečeno zelenjavo in vse skupaj v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite približno 15 minut.
3 V tem času zmešajte rumenjak in škrob. Ribje filete začinite s soljo in jih povaljajte v pripravljeni mešanici. V ponvi segrejte olje in na njem ocvrite ribje filete. Nato jih položite na narastek in povrhu razporedite maslo. Model postavite nazaj v pečico in jed pecite še nekaj minut. Na koncu jo nakapajte z limono.