Testenine vedno teknejo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g testenin (rigatoni)
- sol
- 150 g slanine
- 1 čebulo
- 150 g paradižnika
- 2 žlici olivnega olja
- sveže mleti črni poper
- šopek bazilike + bazilika za dekoracijo
- 50 g parmezana
Priprava:
1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.
2 Slanino, olupljeno čebulo in očiščene paradižnike zrežite na koščke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite slanino in čebulo.
3 Čez nekaj minut dodajte paradižnike in jih malce podušite. Prilijte malo vode, dodajte sol in poper ter vse skupaj kuhajte približno 3 minute. Oplaknjene lističe bazilike drobno sesekljajte in jih dodajte k preostalim sestavinam.
4 Kuhane testenine razporedite po krožnikih, jim dodajte mešanico s slanino in jed potresite z nastrganim sirom. Okrasite s svežo baziliko.