Riž z gobami in s stročjim fižolom

18. 8. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Riž z gobami in s stročjim fižolom (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Glavna jed, ki vas bo dodobra nasitila in ne bo dvignila ravni sladkorja v krvi

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 skodelice okroglozrnatega riža
  • 7 skodelic vode
  • sol
  • 1 pest posušenih gob
  • 300 g šampinjonov
  • 2 žlici rastlinske maščobe
  • posušen timijan
  • 1 ščepec mlete kumine
  • 2 stroka česna
  • 200 g stročjega fižola
  • strt poper
  • 2 mladi čebuli

Priprava

Riž dobro oplaknite pod hladno vodo. Stresite ga v posodo, prilijte 6 skodelic vode in ga zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo, riž začinite s soljo in ga v pokriti posodi in na srednji temperaturi kuhajte toliko časa, da postane mehak.

V tem času v preostali vodi za 15 minut namočite gobe. Šampinjone očistite in jih zrežite na rezine. V globoki ponvi razpustite 1 žlico masla in na njem popecite šampinjone. Dodajte jim še ožete gobe, vse skupaj začinite s timijanom in kumino ter premešajte. Prilijte malce vode, ki je ostala od namakanja gob, in vse skupaj dušite približno 10 minut. Gobe nato primešajte kuhanemu rižu. Česen nastrgajte s soljo in ga primešajte gobam.

Na preostalem maslu na hitro podušite stročji fižol. Riž z gobami potresite s stročjim fižolom, poprom in sesekljano čebulo.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 88 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?