Glavna jed, ki vas bo dodobra nasitila in ne bo dvignila ravni sladkorja v krvi
Za 4 osebe potrebujete
- 3 skodelice okroglozrnatega riža
- 7 skodelic vode
- sol
- 1 pest posušenih gob
- 300 g šampinjonov
- 2 žlici rastlinske maščobe
- posušen timijan
- 1 ščepec mlete kumine
- 2 stroka česna
- 200 g stročjega fižola
- strt poper
- 2 mladi čebuli
Priprava
Riž dobro oplaknite pod hladno vodo. Stresite ga v posodo, prilijte 6 skodelic vode in ga zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo, riž začinite s soljo in ga v pokriti posodi in na srednji temperaturi kuhajte toliko časa, da postane mehak.
V tem času v preostali vodi za 15 minut namočite gobe. Šampinjone očistite in jih zrežite na rezine. V globoki ponvi razpustite 1 žlico masla in na njem popecite šampinjone. Dodajte jim še ožete gobe, vse skupaj začinite s timijanom in kumino ter premešajte. Prilijte malce vode, ki je ostala od namakanja gob, in vse skupaj dušite približno 10 minut. Gobe nato primešajte kuhanemu rižu. Česen nastrgajte s soljo in ga primešajte gobam.
Na preostalem maslu na hitro podušite stročji fižol. Riž z gobami potresite s stročjim fižolom, poprom in sesekljano čebulo.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 88 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?