Tako pripravite hrustljavo riževo čokolado: potrebujete le 4 sestavine in 30 minut časa

19. 3. 2025
Deli
Fotografija je simbolična. (foto: Foto: detoxinista.com)
Fotografija je simbolična.
Foto: detoxinista.com

Preprosta, a neverjetno okusna.

Ste že kdaj pripravili domačo riževo čokolado? Če je še niste, jo čim prej preizkusite. Prepričala vas bo s svojim fantastičnim okusom, saj je še boljša kot kupljena v trgovini.

Repept za slastno riževo čokolado

Sestavine:  

  •   1 ½ skodelice čokoladnih koščkov (veganska različica s čim več kakava)
  •   ½ skodelice arašidovega masla
  •   ščepec soli
  •   2 skodelici hrustljavih riževih kosmičev

Postopek:

Čokoladne koščke, arašidovo maslo in sol stopite skupaj nad vročo vodo dokler ne dobite gladke zmesi.

Riževe kosmiče dajte v veliko posodo in nanje zlijte stopljeno čokoladno zmes in dobro premešajte, da se enakomerno obložijo.

Nato pripravite pekač in ga obložite s peki papirjem. Čokoladno zmes prenesite v obložen pekač in jo enakomerno pritisnite na dno. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 20 minut, da se zmes strdi in postane trdna tudi na sredini.

Srbski minister pokazal zvočni top: Lahko ga kupite na eBayu

Ko so ploščice povsem čvrste, jih lahko vzamete iz zamrzovalnika in narežete na ploščice. Po želji jih narežite na debelo ali tanko.

Uživajte v hrustljavi čokoladi!

Dodatni nasveti:    

Hrustljavo riževo čokolado je najbolje hraniti v neprepustni posodi v hladilniku do 2 tedna. Če uporabljate povsem naravno arašidovo maslo, bo čokolada postala mehkejša, če jo boste predolgo pustili na sobni temperaturi.

Če se želite izogniti uporabi kupljene čokolade, naredite svojo čokoladno osnovo, ki je lahko iz kakava v prahu, javorjevega/agavinega sirupa in stopljenega kokosovega olja.

Katera riževe žitarice se najbolje obnesejo? Za najboljšo domačo hrustljavo riževo čokolado je najbolje uporabiti »hrustljave riževe žitarice in ne riževih ploščic.

Potrebujete sladico brez oreščkov? Arašidovo maslo zamenjajte z maslom iz sončničnih semen ali tahinijem. Lahko pa tudi izpustite maslo z oreščki in pripravite navadno čokoladno ploščico s hrustljavimi koščki. 

Vir: detoxinista.com
"Postna" panada za cvrtje: ne vpija olja, a je okusnejša od drobtin in jajc

Novo na Metroplay: "Intuitivno prehranjevanje nima pravil, ima pa določene smernice" | Sanja Nartnik