Slastni rezanci v družbi piščanca ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g piščančjega mesa
- 400 g riževih rezancev
- sol
- 1 rdečo papriko
- 1 korenček
- 1 čebulo
- 1/2 kitajskega zelja
- 1 por
- 2 stroka česna
- košček ingverja
- 2 žlici olja
- sveže mleti poper
- 50 g arašidov
- 4 žlice ostrigove omake
- 4 žlice čili omake
- 4 žlice lahke sojine omake
Priprava:
1 Meso zrežite na trakove. Rezance pripravite po navodilih z embalaže, jih odcedite in oplaknite pod hladno vodo. Nato jih odcedite.
2 Vso zelenjavo dobro operite. Papriko, korenček, čebulo in zelje zrežite na ozke rezance. Por po dolgem prepolovite in ga zrežite na majhne koščke.
3 Olupite česen in ingver, oboje drobno sesekljajte in ocvrite v voku. Dodajte piščančje meso, sol in poper ter vse skupaj dobro popecite. Nato dodajte še sesekljano čebulo, korenje in papriko.
4 Lahno premešajte in sestavine pražite 2 minuti. Nato dodajte por, zelje in arašide, premešajte in pražite še 2 minuti. Nato dodajte rezance in jed začinite z omakami, soljo in poprom. Premešajte in postrezite.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa