Vegetarijansko! Z rastlinsko margarino in brez sira je lahko veganska
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g mesa buče
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 1 žlico oljčnega olja
- 3 žlice masla
- 250 g riža za rižote
- 100 ml suhega belega vina
- 750 ml juhe
- 1 lovorjev list
- 1 kos lupine neškropljene pomaranče
- 50 g nastrganega parmezana
- sol, poper
- sesekljan peteršilj
Priprava
Meso buče zrežite na kocke. Olupite česen in čebulo in oboje zelo drobno sesekljajte.
V posodi segrejte oljčno olje in 1 žlico masla ter na maščobi stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte bučo in riž, med mešanjem podušite, da riž nekoliko postekleni. Prilijte 50 ml vina in ga pustite povreti. Postopek ponovite z drugo polovico vina in nato prilijte toliko juhe, da bodo buče in riž prekriti. Dodajte še lovorjev list in pomarančno lupinico.
Med mešanjem pustite, da tekočina popolnoma povre, nato spet prilijte malce juhe, premešajte in jo pokuhajte. Ponavljajte, dokler ne porabite vse juhe in je riž skuhan. Trajalo bo približno 20 minut, tako da bo riž na sredini še lepo jeder. Odstranite pomarančno lupinico in lovor ter primešajte parmezan in preostalo maslo. Začinite s soljo in poprom ter potresite s peteršiljem.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 57 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?