Slastna pica, z limonino smetano
Za 6 kosov potrebujete
- 70 g masla
- 180 ml mleka
- 20 g svežega kvasa
- 350 g moke
- 5 žlic sladkorja sol
- 400 g robid
- 1 neškropljeno limeto
- 250 g kisle smetane
- 4 žlice mandljevih paličic
- 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava
Maslo stopite. Mleko segrejte in v njem stopite kvas. Moko zmešajte z 1 žlico sladkorja in 2 ščepcem soli. Dodajte še mleko s kvasom in 40 g masla. Vse skupaj zgnetite v gladko testo. Posodo pokrijte in testo pustite vzhajati na toplem najmanj 45 minut.
Testo nato pregnetite na pomokani delovni površini in ga zrežite na 6 delov. Vsakega razvaljajte v oval in nekoliko zatisnite skupaj konce. Testo porazdelite po 2 pekačih, obloženih s papirjem za peko, in ga premažite s preostalim maslom. Nato naj vzhaja še 15 minut.
Pečico segrejte na 230 stopinj (ventilatorsko na 210 stopinj). Preberite robide, naribajte limetino lupinico in iztisnite sok. Oboje zmešajte s kislo smetano in 4 žlicami sladkorja. Porazdelite po testu in pogladite. Robove pustite prazne. Po picah porazdelite robide in mandlje in jih pecite približno 15 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.
Čas priprave: približno 45 minut + vzhajanje testa 1 ura.
Na kos: približno 530 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 62 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?