Robidova pica

9. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Robidova pica (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Slastna pica, z limonino smetano

Za 6 kosov potrebujete

  • 70 g masla
  • 180 ml mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • 350 g moke
  • 5 žlic sladkorja sol
  • 400 g robid
  • 1 neškropljeno limeto
  • 250 g kisle smetane
  • 4 žlice mandljevih paličic
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Maslo stopite. Mleko segrejte in v njem stopite kvas. Moko zmešajte z 1 žlico sladkorja in 2 ščepcem soli. Dodajte še mleko s kvasom in 40 g masla. Vse skupaj zgnetite v gladko testo. Posodo pokrijte in testo pustite vzhajati na toplem najmanj 45 minut.

Testo nato pregnetite na pomokani delovni površini in ga zrežite na 6 delov. Vsakega razvaljajte v oval in nekoliko zatisnite skupaj konce. Testo porazdelite po 2 pekačih, obloženih s papirjem za peko, in ga premažite s preostalim maslom. Nato naj vzhaja še 15 minut.

Otok, ki ga turisti še niso odkrili, obdaja "osupljiva turkizna voda"

Pečico segrejte na 230 stopinj (ventilatorsko na 210 stopinj). Preberite robide, naribajte limetino lupinico in iztisnite sok. Oboje zmešajte s kislo smetano in 4 žlicami sladkorja. Porazdelite po testu in pogladite. Robove pustite prazne. Po picah porazdelite robide in mandlje in jih pecite približno 15 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut + vzhajanje testa 1 ura.

Na kos: približno 530 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 62 g.