Robidova pica

9. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Robidova pica (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Slastna pica, z limonino smetano

Za 6 kosov potrebujete

  • 70 g masla
  • 180 ml mleka
  • 20 g svežega kvasa
  • 350 g moke
  • 5 žlic sladkorja sol
  • 400 g robid
  • 1 neškropljeno limeto
  • 250 g kisle smetane
  • 4 žlice mandljevih paličic
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Maslo stopite. Mleko segrejte in v njem stopite kvas. Moko zmešajte z 1 žlico sladkorja in 2 ščepcem soli. Dodajte še mleko s kvasom in 40 g masla. Vse skupaj zgnetite v gladko testo. Posodo pokrijte in testo pustite vzhajati na toplem najmanj 45 minut.

Testo nato pregnetite na pomokani delovni površini in ga zrežite na 6 delov. Vsakega razvaljajte v oval in nekoliko zatisnite skupaj konce. Testo porazdelite po 2 pekačih, obloženih s papirjem za peko, in ga premažite s preostalim maslom. Nato naj vzhaja še 15 minut.

Pečico segrejte na 230 stopinj (ventilatorsko na 210 stopinj). Preberite robide, naribajte limetino lupinico in iztisnite sok. Oboje zmešajte s kislo smetano in 4 žlicami sladkorja. Porazdelite po testu in pogladite. Robove pustite prazne. Po picah porazdelite robide in mandlje in jih pecite približno 15 minut. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut + vzhajanje testa 1 ura.

Na kos: približno 530 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 62 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?