Robidovi mafini

25. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Robidovi mafini

Čudoviti za vrtno zabavo in otroški rojstni dan.

Za 12 kosov potrebujete

  • 250 g jabolk
  • 100 g robid
  • 135 g masla sobne temperature
  • 175 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici ovsenih kosmičev

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). V jamice modela za mafine porazdelite papirnate modelčke. Jabolka po potrebi olupite, jim odstranite peščišče in jih zrežite na kocke. Približno 5 do 6 minut jih dušite na 1 žlički masla in nato pustite, da se ohladijo. Robide preberite, jih oplaknite in odcedite.

100 g masla sobne temperature, sladkor, 160 g moke, jajci in polovico jabolčnega kompota približno 3 minute stepajte z metlico ročnega mešalnika. Prelijte v papirnate modelčke in po testu razporedite robide.

Za konec zmešajte še 30 g preostalega masla, rjav sladkor, 40 g moke, ovsene kosmiče in preostal kompot. Zmes porazdelite po sadju in mafine pecite 30 do 35 minut. Ohladite.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?