Mmmm, po aromatičnem rožmarinu bo zadišalo celo stanovanje.
Za 2 osebi potrebujete
• 200 g svinjske ribice
• 4 velike rožmarinove vejice
• sol, poper
• 1 žlico masla
• 300 g brokolija
• 100 g rdeče čebule
• 300 g bučk
• 250 ml juhe
• 100 ml rdečega grozdnega soka
• 2 žlici jabolčnega kisa
• 1–2 žlički škroba
• 80 g grozdnih jagod
Priprava
Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Meso zrežite na kocke. Rožmarinove iglice potrgajte z vejic, vršičke pa pustite. Iglice sesekljajte. Meso nataknite na vejice in ga začinite. Opecite ga na maslu, nato pa še do konca pecite v pečici, in sicer od 8 do 10 minut.
Pripravite zelenjavo. Brokoli v osoljeni vodi kuhajte od 5 do 8 minut. Čebulo in bučke zrežite na trakove ter na maščobi od peke mesa skupaj z rožmarinom pražite od 2 do 3 minute. Prilijte juho, sok in kis ter kuhajte od 2 do 3 minute. Omako zgostite s škrobom. Grozdje prerežite na pol in ga pogrejte v omaki. Nabodala postrezite z brokolijem in omako.
Čas priprave: približno 40 minut
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 26 g
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja