S pikantno česnovo zeliščno skorjico
Za 4 osebe potrebujete
- 2 žlici pinjol
- po 1 šopek mete in drobnjaka
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 3 rezine toasta
- 2 jagnječja kareja (po 6 kotletov)
Priprava
Pinjole popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Zelišča in olupljen česen drobno sesekljajte. V mešalniku vse skupaj z oljčnim oljem dobro zmeljite in začinite s soljo in poprom. Toastu odrežite skorjo in ga drobno sesekljajte.
Kareja položite v pekač. Premažite ju s polovico zeliščne mešanice. Preostala zelišča zmešajte s kruhovimi drobtinami, zmes porazdelite po karejih in jo malce pritisnite navzdol. Meso 25–30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska na 160 stopinj), in če je treba, ga proti koncu peke pokrijte z aluminijasto folijo, da se preveč ne zapeče.
Jagnječja kareja vzemite iz pečice, ju pustite počivati nekaj minut, nato pa ju vzdolž kosti zrežite na rezine. Zraven tekneta korenje z mlado čebulo in krompir.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 60 g, ogljikovi hidrati: 9 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija