Rafinirana v testeninah in s slivami
Za 4 osebe potrebujete
- 8 listov za lazanje
- sol
- 500 g fileja odojka
- 2 žlici olja
- 1 čebulo
- 1 korenje
- 50 g suhih sliv
- 1 jajce
- 150 g mesa pečenice
- 1 žlico sesekljanega timijana
- po želji drobtine
Priprava
Liste za lazanjo al dente skuhajte v vreli slani vodi. Vodo odlijte in testenine odcedite. Kot bi polagali strešnike, liste po dolžini po 2 skupaj položite drugega čez drugega in jih zatisnite.
File osušite in ga zrežite na 4 enako velike kose. Začinite jih s soljo in poprom, jih popecite na 1 žlici olja in po koncu peke vzemite iz ponve. Olupite čebulo in korenje in oboje zrežite na kocke. Popražite na preostalem olju. Zelenjavo nato stresite v skledo in jo pustite, da se ohladi. Slive drobno sesekljajte. Skupaj z jajcem, mesom pečenice in timijanom jih primešajte zelenjavi. Vse skupaj začinite in zmešajte v mazavo maso. Če je treba, dodajte še drobtine.
Zmes premažite po testeninah. Na sredino položite fileje. Tesno zvijte in okoli zvitka ovijte večji kos naoljene prozorne folije. Zvitek nato zavijte v aluminijasto folijo, tako da bo zvitek skorajda zaprt. Zavitek približno 30 minut poširajte v vodi, segreti na 80 stopinj. Po želji postrezite s kislim zeljem.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe