Sladica, ki osvoji s svojo aromo ...
Za 30 paličic potrebujete:
Za testo:
- 140 g masla ali margarine
- 200 g moke
- 70 g sladkorja v prahu
- 50 g drobno mletih orehov
- 30 g kakava v prahu
- 1 jajce
- ščepec soli
Za nadev:
- 150 g marelične marmelade
- 4 žlice ruma
In še:
- 150 g bele čokolade
- žlici masla
Priprava:
1 Maslo zrežite na koščke in ga pregnetite z ostalimi sestavinami za testo. Zavijte ga
v folijo za živila in ga za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Testo pustite stati nekaj minut na sobni temperaturi. Nato ga denite v stiskalnico
za piškote in v pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte 10 cm dolge piškote.
Približno 8 minut jih pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.
3 Z marmelado zlepite skupaj po dva piškota in jih s čopičem navlažite z
rumom. Počakajte, da se strdijo.
4 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Premešajte in v čokolado
potopite končke piškotov. Počakajte, da se posušijo na papirju za peko.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem