Ruske piroške bodo zagotovo navdušile prav vsakogar!
Z le nekaj preprostimi in cenovno dostopnimi sestavinami lahko pripravite mehke in okusne piroške s sirom, ki bodo navdušile s svojim slastnim okusom in sočno teksturo. Postrežene z jogurtom in svežim paradižnikom so popolna izbira za hitro in nasitno večerjo.
Zagotovo vas zanima tudi:
- Po praznikih bi si morali pripraviti tako večerjo: obrok, ki čisti črevesje, pospešuje presnovo in pomaga pri hujšanju
- Ali tudi vi počnete pogosto napako pri pripravi čaja? Z njo čaj izgublja svojo zdravilno moč
Vse, kar morate storiti, je, da pripravite testo, ga napolnite z nadevom iz sira in vse skupaj ocvrete v olju.
Sestavine
Za testo:
- 400 ml tople vode
- 1 čajna žlička sladkorja
- 2 čajni žlički soli
- 8 g suhega kvasa
- 1–2 žlici olja
- 550 g moke
Za nadev:
- kisla smetana
- feta sir
Priprava
- V toplo vodo dodajte kvas in sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Nato primešajte moko in sol ter zamesite mehko testo. Testo naoljite, položite v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite vzhajati na toplem približno 20 minut.
- V posodi zmešajte zdrobljen feta sir in kislo smetano.
- Vzhajano testo razdelite na 12 enakih delov in oblikujte kroglice. Vsako kroglico testa nežno razvaljajte (pomagajte si z naoljenimi rokami), jo napolnite z nadevom, robove nekoliko prepognite in zvijte.
- Piroške ocvrite v segretem olju, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
- Ocvrte piroške postrezite z jogurtom in svežim paradižnikom.
Dober tek!
Vir: krstarica.com
Bonus video: Pogovor z nevroznanstvenicama
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven