Recept za piroške: tako pripravite slastno rusko jed, ki bo izginila v trenutku

14. 1. 2025
Deli
Recept za piroške: tako pripravite slastno rusko jed, ki bo izginila v trenutku (foto: Profimedia)
Profimedia

Ruske piroške bodo zagotovo navdušile prav vsakogar!

Z le nekaj preprostimi in cenovno dostopnimi sestavinami lahko pripravite mehke in okusne piroške s sirom, ki bodo navdušile s svojim slastnim okusom in sočno teksturo. Postrežene z jogurtom in svežim paradižnikom so popolna izbira za hitro in nasitno večerjo.

Zagotovo vas zanima tudi:

Vse, kar morate storiti, je, da pripravite testo, ga napolnite z nadevom iz sira in vse skupaj ocvrete v olju. 

Sestavine

Za testo:

  • 400 ml tople vode
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 2 čajni žlički soli
  • 8 g suhega kvasa
  • 1–2 žlici olja
  • 550 g moke
Švedska napovedala zaostritev pogojev za pridobitev državljanstva

Za nadev:

  • kisla smetana
  • feta sir

Priprava

  1. V toplo vodo dodajte kvas in sladkor ter vse skupaj dobro premešajte. Nato primešajte moko in sol ter zamesite mehko testo. Testo naoljite, položite v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite vzhajati na toplem približno 20 minut.
  2. V posodi zmešajte zdrobljen feta sir in kislo smetano.
  3. Vzhajano testo razdelite na 12 enakih delov in oblikujte kroglice. Vsako kroglico testa nežno razvaljajte (pomagajte si z naoljenimi rokami), jo napolnite z nadevom, robove nekoliko prepognite in zvijte.
  4. Piroške ocvrite v segretem olju, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
  5. Ocvrte piroške postrezite z jogurtom in svežim paradižnikom.

Dober tek!

Vir: krstarica.com

Bonus video: Pogovor z nevroznanstvenicama

Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven