Italijanski zavitki - Saltimbocca

18. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanski zavitki - Saltimbocca

Jed, ki je zagotovo ne boste pripravili samo enkrat!

Za 3 osebe potrebujete

• 3 rezine pršuta

• 5 vejic žajblja

• 6 majhnih telečjih zrezkov

• sol, poper

• 2 žlici olivnega olja

• 2 žlici moke

• 3 žlice marsale (italijanskega desertnega vina)

• 370 g paradižnikove omake z zelišči

• 2 žlici marelične marmelade

Priprava

Rezine pršuta prerežite na pol. Lističe žajblja potrgajte z vejic. Zrezke potolcite in jih začinite. Obložite jih z 2 ali 3 listi žajblja in polovico rezine pršuta. Zrezke prepognite na pol in jih spnite z zobotrebci. V ponvi segrejte olje in na njem popecite liste žajblja. Odcedite jih na papirnati brisači.

Zvitke povaljajte v moki in jih v ponvi pri visoki temperaturi opecite z vseh strani. Nato temperaturo znižajte in jih pecite še približno 8 minut. Zvitke poberite iz ponve in jih shranite na toplem.

V ponev dodajte marsalo, paradižnik in marmelado ter prevrite. Omako začinite s soljo in poprom. Zvitke postrezite z omako in jih okrasite z ocvrtim žajbljem. Zraven se priležejo testenine.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?