Jed, ki je zagotovo ne boste pripravili samo enkrat!
Za 3 osebe potrebujete
• 3 rezine pršuta
• 5 vejic žajblja
• 6 majhnih telečjih zrezkov
• sol, poper
• 2 žlici olivnega olja
• 2 žlici moke
• 3 žlice marsale (italijanskega desertnega vina)
• 370 g paradižnikove omake z zelišči
• 2 žlici marelične marmelade
Priprava
Rezine pršuta prerežite na pol. Lističe žajblja potrgajte z vejic. Zrezke potolcite in jih začinite. Obložite jih z 2 ali 3 listi žajblja in polovico rezine pršuta. Zrezke prepognite na pol in jih spnite z zobotrebci. V ponvi segrejte olje in na njem popecite liste žajblja. Odcedite jih na papirnati brisači.
Zvitke povaljajte v moki in jih v ponvi pri visoki temperaturi opecite z vseh strani. Nato temperaturo znižajte in jih pecite še približno 8 minut. Zvitke poberite iz ponve in jih shranite na toplem.
V ponev dodajte marsalo, paradižnik in marmelado ter prevrite. Omako začinite s soljo in poprom. Zvitke postrezite z omako in jih okrasite z ocvrtim žajbljem. Zraven se priležejo testenine.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 19 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?