Sara Chafak - misica in raperka, ki je postala kuharska zvezda Finske

30. 9. 2014
Deli
Sara Chafak - misica in raperka, ki je postala kuharska zvezda Finske (foto: 24Kitchen)
24Kitchen

Sara Chafak se je rodila 25. oktobra 1990 v Helsinkih, znana pa je kot lepotica, ki je osvojila laskav naziv miss Finske 2012 in predstavljala svojo deželo na izboru Miss Universe 2012. Za svoj eksotični videz se Sara lahko zahvali genom, saj je oče Maročan, mama pa Finka.

Jeseni 2013 je Sara sodelovala v finski različici serije Ples na ledu, kjer se je deset znanih osebnosti učilo drsanja na ledu s pomočjo profesionalnih inštruktorjev. Njen partner je bil Sasha Palomäki, s katerim je zasedla tretje mesto v skupnem seštevku. Da je Sara vsestranska, pove tudi to, da je leta 2014 debitirala kot rap izvajalka.

A Sara je zaradi babice iz Maroka našla svojo pravo ljubezen – kuhanje, in je že od leta 2009 profesionalna kuharica.

V oddaji Sara Chafak: Sol in žafran (na programu 24Kitchen od 3. septembra 2014) bo pripravljala preproste, a izvrstne jedi, začinjene z maroškimi začimbami in dobrimi vibracijami.

Navdih za recepte dobiva od babice

V oddaji bomo videli sveže, spontane in vesele nasvete za piknike in brunche. Sara ni obsedena z zdravo prehrano, temveč kuha uživaške jedi, pri tem pa je vseeno zmerna.

Ob kuhanju pripoveduje tudi zgodbe in lahko si bomo ogledali utrinke iz vsakdanjega življenja tega 23-letnega dekleta. A Sara se še vedno najbolj trudi, da s kuhanjem ne razočara svoje prve učiteljice, babice.

Maroška omletaSarin recept za maroško omleto

Za 4 osebe potrebujete:

700 ml pretlačenega paradižnika/pasato/3 stroke česna/1 čebulo/1 žličko vinskega kisa/sol in poper/1/2 vejice peteršilja/5 vejic koriandra/4 jajca/4 žlice oljčnega olja/ščepec mletega ingverja/ščepec mlete kumine/ščepec rdeče paprike/ščepec žafrana/1/2 rumene pekoče paprike/1/2 rdeče pekoče paprike

Priprava:

1 V globljo ponev dajte 3 žlice oljčnega olja. Ko se segreje, dodajte pretlačen paradižnik. Pomešajte in pokrijte za približno 2–3 minute.

2 Čebulo nasekljajte in jo dodajte paradižniku. Dodajte še žlico oljčnega olja, pomešajte in kuhajte, dokler se čebula ne zmehča. Dodajte stisnjen česen in kis. Pomešajte.

3 Koriander in polovico peteršilja drobno nasekljajte. Paradižnik začinite s soljo, poprom, ingverjem, kumino, žafranom in rdečo papriko. Dodajte tudi sveže narezani začimbi. Jajca drugega za drugim ubijte nad paradižnikom. Pokrijte in počakajte, da se jajca spečejo.

4 Omleto odstranite z ognja, po njej potresite preostali drobno nasekljani peteršilj in kocke pekoče paprike.

Čas priprave približno 30 minut.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"