Recept za pravo jesensko pojedino.
Sestavine za 4 osebe
Sarmice
- 4 listi kitajskega zelja
- 20 g sesekljane pancete
- 200 g sveže skute
- poper
- 25 ml oljčnega olja
Šodo
- 2 jajčna rumenjaka
- sol, poper
- 30 ml balzamičnega kisa
- 5 g moke
- 300 ml hladnega mleka
Paprikovo olje
- 50 ml lahkega oljčnega olja
- 1 ščepec pekoče paprike v prahu
- 20 g sveže rdeče paprike
Priprava
Liste zelja operemo in jim izrežemo stebelno žilo. V vreli, slani vodi jih skuhamo, odcedimo in ohladimo.
Za nadev na olju popražimo panceto, ji dodamo skuto, začinimo in premešamo. Na list zelja položimo žlico nadeva, prekrijemo z robovi lista in zvijemo v zvitek. Pokapljamo z malo oljčnega olja in pečemo 7 minut na 200 stopinj Celzija.
Rumenjake, sol, poper, kis in moko stepamo, da se speni, nato prilijemo mleko, razmešamo in skuhamo na vodni kopeli.
Olje, pekočo papriko v prahu in svežo papriko zmiksamo in nato precedimo.
Topel krožnik posujemo z malo paprike v prahu, prilijemo 50 ml šodoja in pokapljamo z malo paprikovega olja. Nazadnje na omako položimo sveže pečeno sarmico in takoj ponudimo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?