Sarmice s skuto na slanem balzamičnem šodoju

22. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Sarmice s skuto na slanem balzamičnem šodoju (foto: Domačija Majerija)
Domačija Majerija

Recept za pravo jesensko pojedino.

Sestavine za 4 osebe

Sarmice

  • 4 listi kitajskega zelja
  • 20 g sesekljane pancete
  • 200 g sveže skute
  • poper
  • 25 ml oljčnega olja

Šodo

  • 2 jajčna rumenjaka
  • sol, poper
  • 30 ml balzamičnega kisa
  • 5 g moke
  • 300 ml hladnega mleka

Paprikovo olje

  • 50 ml lahkega oljčnega olja
  • 1 ščepec pekoče paprike v prahu
  • 20 g sveže rdeče paprike

Priprava

Liste zelja operemo in jim izrežemo stebelno žilo. V vreli, slani vodi jih skuhamo, odcedimo in ohladimo.

Za nadev na olju popražimo panceto, ji dodamo skuto, začinimo in premešamo. Na list zelja položimo žlico nadeva, prekrijemo z robovi lista in zvijemo v zvitek. Pokapljamo z malo oljčnega olja in pečemo 7 minut na 200 stopinj Celzija.

Nevihtni sistem besni po Sloveniji, tisoči ostali brez elektrike

Rumenjake, sol, poper, kis in moko stepamo, da se speni, nato prilijemo mleko, razmešamo in skuhamo na vodni kopeli.

Olje, pekočo papriko v prahu in svežo papriko zmiksamo in nato precedimo.

Topel krožnik posujemo z malo paprike v prahu, prilijemo 50 ml šodoja in pokapljamo z malo paprikovega olja. Nazadnje na omako položimo sveže pečeno sarmico in takoj ponudimo.