Nekaj drugačnega!
Za 6 oseb potrebujete
Za biskvit:
- 5 jajc
- 120 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 100 g moke
- 25 g jedilnega škroba
Za nadev:
- 1 zavitek vaniljevega pudinga
- 450 ml mleka
- 3 žlice sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 200 g smetane
- 80 ml šerija (medium)
- 500 g marelic (iz pločevinke)
- 150 g jagodnega želeja
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s 60 g sladkorja. Beljakom dodajte 60 g sladkorja in sol ter iz njih stepite trd sneg. Stresite ga na rumenjakovo peno. Nanj presejte še moko in škrob ter vse skupaj premešajte. Maso prelijte v namaščen tortni model (premera 26 cm), jo pogladite in biskvit pecite približno 35 minut. Po koncu peke ga prevrnite iz modela in počakajte, da se ohladi. Pol ga zrežite na kocke, preostalo pa na rezine.
Zmešajte prašek za puding, 5 žlic mleka in sladkor. Preostalo mleko zavrite, mu primešajte prašek za puding, vse skupaj zavrite in počakajte, da se ohladi. Primešajte maskarpone. Smetano čvrsto stepite. Biskvit nakapajte s šerijem. Marelice odcedite in jih zrežite na kocke. Biskvitne rezine porazdelite po pravokotnem modelu (10 x 25 cm). Po njem razporedite polovico sadežev, polovico želeja, dve tretjini pudinga in smetano. Povrhu dekorativno porazdelite še druge sestavine. Posladek za približno 1 uro postavite v hladilnik. Če želite, ga potresite s praženimi mandljevimi lističi.
Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.
Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 88 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija