Sirova poslastica, odlična za vegetarijance
Za 4 osebe potrebujete
- 2 srednje velika pora
- 1 čebulo
- 1 žlico oljčnega olja
- 700 ml zelenjavne juhe
- 300 g smetanovega topljenega sira
- sol
- poper
- mlet čili
- 1–2 žlički mletega karija (po želji blagega ali pikantnega)
- 2 pesti pokovke
Priprava
Por po dolgem razrežite, ga temeljito operite pod hladno vodo in odcedite. Najprej ga narežite na približno 4 cm dolge koščke, nato pa na ozke trakove. Čebulo olupite in jo zrežite na majhne kocke.
V posodi segrejte oljčno olje in na njem stekleno popražite čebulo. Dodajte por, zalijte z malo juhe in nato v njej stopite sir. Prilijte še preostalo juho in jo med mešanjem zavrite. Malce jo pokuhajte. Nato jo pikantno začinite s soljo, poprom in karijem. Po juhi potresite malo pokovke. Preostalo ponudite zraven. Potresite s čilijem.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 10 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija