Poslastica iz ponve, ki jo boste pripravljali pogosto
Za 4 osebe potrebujete
Za nadev:
- 2 žlici stopljenega masla
- 14 redkvic (tanke rezine)
- 400 g zrnate skute
- sol
- poper
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
Za testo:
- 8 jajc
- sol
- poper
- 3 do 4 žlice smetane
- 30 g drobno nastrganega parmezana
- 3 žlice mešanih sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj)
- 2 žlici stopljenega masla
- 1 žlico olja
Priprava
V srednje veliki ponvi segrejte maslo in nanj stresite redkvice. Zmanjšajte temperaturo, redkvice dušite 4 do 5 minut in jih občasno premešajte. Nato jih shranite na toplem.
Ločite 2 rumenjaka od beljakov in 2 beljaka prihranite za pozneje. Preostala jajca in rumenjaka začinite s soljo in poprom in dodajte smetano in parmezan. Vse skupaj dobro stepite. Iz beljakov stepite trd sneg, ga primešajte jajčni zmesi in vse skupaj začinite z zelišči.
V večji ponvi segrejte četrtino masla in na njem specite omlete. Na prvi strani jih pecite 3 do 4 minute, na drugi pa 1 do 2 minuto. Zrnato skuto začinite s soljo in poprom ter jo namažite po polovicah omlet ter jih potresite z redkvicami. Prepognite, porazdelite po krožnikih in jih potresite s preostalimi redkvicami in peteršiljem.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 8 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem