Prava poletna poslastica.
Za 4 osebe potrebujete:
• 1 veliko čebulo
• 3 stroke česna
• 3 žlice oljčnega olja
• 400 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
• sol, poper
• sladkor
• 1 žličko posušenega origana
• 600 g rikote
• 100 g naribane mocarele
• 100 g naribanega parmezana
• 1 jajce
• 1 žlico sesekljanega peteršilja
• 16 kanelonov
Priprava:
1 Čebulo in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem oboje stekleno popražite. Dodajte paradižnike in omako začinite s soljo, poprom, sladkorjem in origanom ter pustite, da pri nizki temperaturi lahno vre od 10 do 15 minut.
2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Gladko zmešajte rikoto, polovico mocarele, parmezan, jajce in peteršilj ter mešanico začinite s soljo in poprom. Denite jo v dresirno vrečko z luknjastim nastavkom in z njo napolnite kanelone.
3 Kanelone položite drugega zraven drugega v namaščen pekač, jih prelijte s paradižnikovo omako in posujte s preostalo mocarelo. Pecite približno 35 minut. Na koncu po želji jed potresite še z baziliko.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo približno 980 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 72 g, ogljikovi hidrati: 47 g.