Kolač bogatega okusa ...
Sestavine za pekač premera 28 cm
Sestavine za testo:
- 200 g polnozrnatih kruhovih drobtin
- 100 g stopljenega masla
- 2,5 g Agartine Kotányi
- 150 g vode
Sestavine za testo
- 250 g skute
- 250 g jogurta
- 200 ml vode
- pest svežega peteršilja
- pest svežega drobnjaka
- pest sveže bazilike
- 1 pladenj sveže vrtne kreše
- 2 zeleni papriki
- 2 bio limoni
- 10 g Agartine, Kotányi
- 1 čajna žlička rdečega popra
- sol in poper Kotányi iz mlinčka
Priprava:
Temeljito zdrobite kruhove drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom. Agartino vmešajte v vodo, zmes segrejte in pustite vreti najmanj 2 minuti. Pekač obložite s peki papirjem. Enakomerno prekrijte dno pekača z zmesjo drobtin in masla ter jo dobro pritisnite ob podlago. Po vrhu polijte Agartinino in zmes postavite na v hladilnik.
Skuto zmešajte z jogurtom. Segrejte vodo z Agartino in spet kuhajte najmanj 2 minuti. Zelišča in na drobne kocke narezani papriki dodajte skuti. Dodajte limonov sok po okusu. Nežno zdrobite jagode rdečega popra in jih dodajte mešanici s skuto. Začinite s soljo in poprom, vmešajte agartinino zmes ter vse skupaj razporedite po podlagi, ki ste jo pripravili v pekaču.
Kolač postavite v hladilnik za najmanj 3 ure.
Za dekoracijo na rezine narežite limonino lupino in z njo okrasite kolač ter na koncu pred serviranjem dodajte še svežo krešo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem