Privoščite si slastni pomarančni desert, ki bo pravi zaključek okusnega kosila.
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 3 pomaranče
- 4 jajca
- 70 g drobno mletega sladkorja
- 80 g pšeničnega zdroba
- 100 g moke
- čepec soli
- maslo in moko za model
Za obliv:
- 3 pomaranče
- 70 g drobno mletega sladkorja
1 Ločite rumenjake od beljakov. Pomarančo dobro operite in nastrgajte 2 žlički lupinice. Stresite jo v skledo, dodajte rumenjaka in sladkor ter vse skupaj penasto stepite. Dodajte zdrob in sok 3 pomaranč ter vse skupaj pustite stati 10 minut. V tem času iz beljakov in ščepca soli stepite trd sneg, ga dajte na rumenjakovo peno, potresite z moko in vse skupaj previdno zmešajte z leseno kuhalnico.
2 Testo vlijte v namaščen in pomokan model (premera 26 cm) in ga 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
3 Medtem pripravite pomarančno glazuro. Zmešajte sok pomaranč in sladkor ter vse skupaj pustite lahno vreti toliko časa, da dobite gost sirup. Pečeno testo vzemite iz pečice in ga prelijte s sirupom.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa