Čudovito eksotična, lahka in aromatična.
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 listov želatine
- pol bio limone
- 400 g jogurta
- 250 g puste skute
- 50 g sladkorja
- 2 žlici limonovega likerja
- 100 g smetane
- 1 strok vanilje
- 80 ml kavnega likerja
- 2 žlici kisle smetane
- 400 g eksotičnih sadežev
Priprava:
1. Namočite želatino.
2. Limono oplaknite pod vročo vodo in jo obrišite. Nastrgajte 1 noževo konico lupinice. Gladko jo zmešajte z jogurtom, skuto in sladkorjem.
3. Želatino ožemite in jo stopite v majhni kozici ter na nizki temperaturi v limonovem likerju. Primešajte 2 žlici jogurtove kreme in nato še preostalo. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte.
4. Peno porazdelite po 4 modelčkih (po 250 ml) in jo za 4 ure postavite v hladilnik.
5. Strok vanilje po dolgem razprite. Postrgajte sredico in jo zmešajte s kavnim likerjem in kislo smetano. Pripravite sadje in ga zrežite na grižljaj velike koščke. Pred serviranjem likerjevo mešanico porazdelite po 4 krožnikih.
6. Modelčke za hip potopite v vročo vodo. Peno prevrnite na krožnike in okoli nje razporedite sadje.
Čas priprave: približno 40 minut + hlajenje 4 ure.
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 40 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem