Med 23. in 26. oktobrom se bo na Gospodarskem razstavišču odvil že 50. Sejem narava-zdravje. Mateja Ulaga, letošnja MasterChef tekmovalka, bo na sejmu pripravila dva brezplačna tečaja: Sladice z zdravimi sladili in Kuhanje brez maščob.
"Za moje kuharske veščine so zaslužni babica, mama in oče, dodala sem samo še svoj osebni stil - kuhanje s sestavinami iz rastlinskega kraljestva," pravi Mateja Ulaga, ki pripravlja jedi brez mesa, mlečnih izdelkov in jajc. To zdaj počne že 19. leto, v tem času pa je imela priložnost kuhati tudi tistim z odmevnejšimi imeni, dr. Drnovšku, Devi Premal ...
"Na sejmu Narava-zdravje pa bi še posebno velik poudarek dala na pomembnost naravnih sladkorjev, ker sladkor je res človekov sovražnik št. 1," še dodaja.
Mateja bo na sejmu pripravila dva brezplačna tečaja z naslovom:
- Sladice z zdravimi sladili in
- Kuhanje brez maščob
Na tečaju se ji bosta pridružili:
- Jelena Dimitrijević, ki je na Inštitutu za naravno medicino pridobila naziv certificirana nutricionistka, svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano.
Njeno poslanstvo je povezano z ozaveščanjem ljudi o zdravem in sočutnem načinu življenja s pomočjo prebujanja naravnih mehanizmov samozdravljenja.
S podajanjem znanj preko osebnih svetovanj, predavanj, delavnic, s pisanjem različnih besedil ter z nastopi v oddajah, ki se ukvarjajo z zdravjem, pomaga in usmerja druge, da lažje najdejo svojo pot harmonije, dobrega počutja in vitalnosti. Vodijo jo osebne izkušnje in resnična empatija do soljudi in živali.
Jelena bo v četrtek, petek in soboto dodatno ponudila še: brezplačno 30-minutno svetovanje na podlagi analize telesa s pomočjo quantum resonance magnetic analyzer aparata, in sicer od 13. do 16. ure (6 oseb).
- In Bilka Baloh, ena največjih poznavalk posta.
Bilka sodeluje tudi z zdravniško ekipo, saj meni, da lahko samo sodelovanje med uradno doktrino in tradicionalnimi znanji zdravje ljudi premakne na višjo vibracijo.
Bilka ima tudi široko praktično znanje o zdravilni hrani in bo na sejmu izvedla kar nekaj brezplačnih tečajev in svetovanj:
- Fermentirana hrana in kako se naredi kombuša
- Pomen mikrobioma kot protagonista imunskega sistema
- Individualna svetovanja po principih Ayurvede
- Predstavila bo knjigo z naslovom Post, seme zdravja
Podrobnosti preverite na www.narava-zdravje.si