Slana pogača, ki se odlično prileže k novemu vinu.
Za 4 osebe potrebujete
• 4 kose zamrznjenega kvašenega testa (450 g)
• 100 g kisle smetane
• sol, poper
• sladkor
• 80 g prekajene slanine
• 2 mladi čebuli
Priprava
Testo odtalite. Po 2 kosa testa skupaj gnetite z rokami približno 1 minuto. Testo oblikujte v kepi in ju pokriti pustite vzhajati približno 30 minut.
Kislo smetano zmešajte s ščepcem soli, popra in sladkorja. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testo razvaljajte v dva ovala (dolga približno 30 cm) in ju drugega poleg drugega položite na velik namaščen pekač. Testo premažite s kislo smetano, posujte s sesekljano slanino in poprajte. Pogači pecite v pečici od 12 do 15 minut. Mlado čebulo zrežite na kolute in jo posujte po pogačah.
Čas priprave: približno 1 ura 10 minut
Na kos: približno 520 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 52 g
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek