In tako preprosto pripravljeno.
Za 8 kosov potrebujete:
- 600 g stročjega fižola
- 1 zvitek listnatega testa
- 200 g puste skute
- 150 g smetane
- 100 g nastrganega sira (na primer ementalec)
- 3 jajca
- 2 žlici sesekljanih zelišč (na primer peteršilj in drobnjak)
- sol, poper
- nastrgan muškatni orešček
Priprava:
Fižol očistite in ga približno 10 minut kuhajte v slani vodi. Po kuhanju ga oblijte s hladno vodo in ga dobro odcedite.
Razgrnite listnato testo in ga položite v namaščen podolgovat model za kiše (približno 15 x 30 cm; po možnosti s snemljivim dnom). Oblikujte nizek rob, testo pa večkrat prebodite z vilicami. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj).
Za pripravo obliva zmešajte skuto, smetano, nastrgan sir, jajca in sesekljana zelišča. Mešanico krepko začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Po listnatem testu porazdelite fižol in ga prelijte z oblivom. Kiš pecite 40 do 50 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice. Tekne vroč ali hladen.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem